Deel dit bericht:

4 reacties

 1. Zjoz schreef:

  Ik heb jaren geleden mijn rekening al opgezegd bij dat tuig, maar dit zou voor alle banken van kracht moeten zijn, want ze zijn allemaal even erg.
  Ben je eigen bank, houd jouw geld in jouw zak en gebruik het zo weinig mogelijk. Beter is tijd te ruilen met elkaar, we hebben immers allemaal 24 uur per dag. Het bevorderd de samenhorigheid, geld zet mensen tegen elkaar op.
  Bij elke geldelijke transactie is er een winnaar en een verliezer.
  Bij samenwerking zijn er twee winnaars, aan U de keuze.

  Stay Human,
  Zjoz.

  • Vrije Wereld schreef:

   Geld als ruilmiddel heeft de functie om ruilen van goederen te vergemakkelijken. Als geld zelf een bepaalde waardevastheid heeft, is daar op zich niks op tegen. Alle grote valuta’s die men gebruikt, zoals de Dollar en de Euro, worden al tijden niet meer gedekt door goud, en hebben dus een groot gebrek aan waardevastheid. Banken lenen geld uit dat niet bestaat; centrale banken drukken geld uit het niets en dus zonder enige waarde. Dit fiat geld draagt niet bij aan een vrije wereld, en dus kunnen we het maar beter zo snel mogelijk achter ons laten.

   Geld als waardevol/waardevast ruilmiddel leidt echter niet bij voorbaat tot winnaars en verliezers.

 2. Zjoz schreef:

  Ik heb het niet over waardevast geld, want dat bestaat al lang niet meer, ik heb het over de huidige situatie. Dus niet zozeer over als.

  Groet,
  Zjoz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *