Kardinaal Tarcisio Bertone biedt ontslag aan

Tacisio Bertone

Kardinaal Tarcisio Bertone (2e man in de hiërarchie van het Vaticaan) heeft ontslag van zijn functie als secretaris van het Vaticaan aangeboden aan de paus. Bertone is de leider (Camerlengo) van de Romeinse Curie het hoofd bestuursorgaan van het Vaticaan. Als de paus niet in staat zou zijn om zijn taken uit te voeren zou Bertone de eerste vervanger zijn. Tarcisio Bertone zou nadat er druk uitgeoefend was door een commissie van acht Kardinalen aangesteld door paus Bergolio (Francis) besloten hebben zijn ontslag als secretaris van de stadstaat het Vaticaan in te dienen.

Zijn ontslag is nog niet geaccepteerd door de paus.

De benoeming van de nieuwe paus door het college van kardinalen was een klap in het gezicht voor Tarcisio Bertone omdat hij ten eerste: zelf geen paus is geworden (terwijl hij een van de favorieten was) en ten tweede: zal de nieuwe relatief jonge paus is in staat zijn werk te doen zodat Tarcisio Bertone als paus vervanger niet benodigd wordt.

De machtsstrijd tussen de Romeinse Curie, de heilige stoel (kantoor van de paus) en de verschillende ordes in het Vaticaan gaat door.

Zie ook: Jezuïet als paus, Zieke oude mannetjes (J.A. Ratzinger), Zwarte paus Adolfo Nicolás Pachon treedt af

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *