COINTELPRO (video)

cointelpro propaganda

COINTELPRO staat voor counter intelligence program, en is een desinformatie programma van het FBI dat actief is sinds  1956. Hoofdzakelijk houdt COINTELPRO zich bezig met media manipulatie en psy-ops. Tevens houdt COINTELPRO zich bezig met de infiltratie en neutralisatie van de vrijheidsbeweging. Veel zogenaamde alternatieve media worden beheerd door COINTELPRO.

Een voorbeeld van een COINTELPRO product is het History Channel (Disney corporation) TV-programma UFO hunters. Dat gemaakt is om  UFO zichtigingen te debunken in populaire media, en daarmee proberen de UFO doofpot langer in stand te houden.

Video over enkele aspecten van COINTELPRO:

Boek over het COINTELPRO als .pdf: Ward Churchill and Jim Vander Wall – The COINTELPRO Papers

Zie ook: Media controle en manipulatie, Laat u niet bang maken door alternatieve media

  Deel dit bericht:

1 reactie

 1. Firestarter schreef:

  Er is zelfs een naam voor mensen (als ik) die geterroriseerd worden, totdat ze eraan onderdoor gaan: Targeted Individuals.
  Ik begin met het definitieve bewijs: COINTELPRO dat officieel in 1956 startte. In 1971 maakte de Citizens Committee to Investigate the FBI geheime informatie over COINTELPRO bekend. Vervolgens beweerde de overheid dat COINTELPRO gestopt was en ging verder met een nieuwe naam: https://en.wikipedia.org/wiki/COINTELPRO
  Advocaat Brian Glick schreef over de geschiedenis en huidige projecten van CONTELPRO in War at Home (1988?): https://ia802703.us.archive.org/35/items/War_At_Home/War_At_Home.pdf,
  Glick noemt de 4 belangrijkste taken van COINTELPRO:
  1. Infiltration: Agents and informers did not merely spy on political activists. Their main purpose was to discredit and disrupt. Their very presence served to undermine trust and scare off potential supporters. The FBI and police exploited this fear to smear genuine activists as agents.
  2. Psychological Warfare From the Outside: The FBI and police used myriad other “dirty tricks” to undermine progressive movements. They planted false media stories and published bogus leaflets and other publications in the name of targeted groups. They forged correspondence, sent anonymous letters, and made anonymous telephone calls. They spread misinformation about meetings and events, set up pseudo movement groups run by government agents, and manipulated or strong-armed parents, employers, landlords, school officials and others to cause trouble for activists.
  3. HarassmentThrough the Legal System: The FBI and police abused the legal system to harass dissidents and make them appear to be criminals. Officers of the law gave perjured testimony and presented fabricated evidence as a pretext for false arrests and wrongful imprisonment. They discriminatorily enforced tax laws and other government regulations and used conspicuous surveillance, “investigative” interviews, and grand jury subpoenas in an effort to intimidate activists and silence their supporters.
  4. Extralegal Force and Violence: The FBI and police threatened, instigated, and themselves conducted break-ins, vandalism, assaults, and beatings. The object was to frighten dissidents and disrupt their movements. In the case of radical Black and Puerto Rican activists (and later Native Americans), these attacks—including political assassinations—were so extensive, vicious, and calculated that they can accurately be termed a form of official “terrorism.”
  Op 4-12-1981 werd Executive Order 12333 ondertekend waarmee dit soort overheidsterrorisme gelegaliseerd werd (sinds 11 september 2001 zijn nog misdadigere wetten doorgevoerd).
  Glick noemt de volgende Targeted Groups sinds 1971: 1) Committee in Solidarity with the People of El Salvador (CISPES), 2) Churches and organizations opposed to U.S. policy in Central America, 3) Chicano and Puerto Rican movements, 4) supporters of Palestinian self-determination, 5) Capital District Coalition Against Apartheid and Racism (CDCAAR), 6) New York City Black activists, 7) supporters of Jesse Jackson, 8) American Indian Movement (AIM), 9) The Women’s, Gay, and Lesbian Movements, 10) The Labor Movement, 11) Livermore Action Group and 12) Vietnam Veterans Against the War (WAW).
  Glick heeft het wel over psychologische oorlogsvoering, maar niet over martelen van politieke gevangenen door psychiaters. Uit Marks’ The Search for the Manchurian Candidate blijkt dat veel psychiaters samenwerken met de CIA om technieken voor psychiatrische oorlogsvoering te testen.

  Sinds de jaren 1950 is de overheidsterreur veel efficiënter geworden door computers. Ik denk dat het beledigend is om te beweren dat de AIVD en MIVD minder goed zijn in terreur dan hun Amerikaanse collega’s. Glick beschrijft niet of nauwelijks de elektronische hulpmiddelen, die sinds 1971 in gebruik zijn. De meeste internet sites over Targeted Individuals richten zich op: Terreur met “microwave” wapens en “Streat theater”.
  De gehele “ontwikkelde” wereld wordt gehersenspoeld met TV, nieuws, school en radiogolven in je hersenen. Sinds de jaren 1970 worden beelden en sinds de jaren 1980 geluiden direct naar je hersenen gestuurd; dit betekent dat hersenen als een antenne werken. Volgens mij is de TV een krachtiger wapen voor hypnose dan radiogolven direct in je hersenen.
  Veel Targeted Individuals beweren dat ze het slachtoffer zijn van magische “microwave” wapens (met de kracht van een magnetron). Radiogolven kunnen je helemaal niet van binnen uit koken. Deze zogenaamde microwave wapens zijn een complottheorie van de staatspropaganda om de aandacht af te leiden van wat werkelijk gaande is. De staatspropaganda heeft zelfs het gerucht verspreid dat deze microwave wapens gevaarlijker zijn dan de magische kernwapens (het enige massavernietigingswapen dat nooit massaal gebruikt is).
  Het Straat theater is zo arbeidsintensief dat het alleen maar incidenteel gebruikt kan worden. Natuurlijk hoeft dit maar een paar weken gedaan te worden (niet te onopvallend), zodat de Targeted Individual paranoïde wordt en denkt dat iedereen tegen hem samenspant.
  Het beste actuele overzicht over “Organized stalking” dat ik vond, zijn 50 bladzijden van Eleanor White (2010): http://www.netti.fi/~makako/mind/bitsandpieces/Organized_Stalking.pdf
  Op de meeste sites over Targeted Individuals ontbreekt informatie over elektrocutie en gif, terwijl veel Targeted Individuals melden dat in hun woning wordt ingebroken en ze effecten beschrijven van gif zonder de oorzaak te weten. Het volgende verhaal noemt gif alleen als mogelijkheid (van een Cubaanse vluchteling die merkte dat de “American dream” een ergere nachtmerrie is dan communisme): http://www.washingtonsblog.com/2016/01/targeted-individuals-us-01-must-avoid-arrests-obvious-crimes-centering-war-money-lies.html
  Ik zal enige informatie geven over: 1) elektromagnetisme, 2) radioactie straling en 3) vergiftiging.
  1) Elektromagnetisme. Als een grote elektrische stroom door je hart gaat, kun je direct overlijden (officiële diagnose: hartaanval). Ook een magnetisch veld kan door inductie een elektrische spanning opwekken. Theoretisch is het mogelijk om met een groot magneetveld iemand te laten overlijden aan een hartaanval.
  2) Radioactiviteit. De gevolgen hiervan zijn misselijkheid, geen eetlust, veel urineren, spierpijn en kaal worden. Radioactieve bestraling wordt ook gebruikt om mijn voedsel en drinken te vergiftigen.
  3) Vergiftiging. A-huid, B-gas en C-voedsel en drinken.
  A – Huid. Als ik wegga, breekt de politie in mijn woning in (art. 12 GW) om kleding en bed te behandelen met gif. Dit heeft huiduitslag tot gevolg.
  B – Gas. Giftig gas kwam uit mijn afzuigkap en stopcontacten. Met plastic tape heb ik dit gedicht, zodat met een raam open daar weinig last van heb. Het gevolg van giftige gassen, is aan de lopende band spuwen, vanwege slijmvorming (moeilijk te onderscheiden van slijmvorming door giftig drinken).
  C – Voedsel en drank. De gevolgen zijn diarree en koorts (ik dacht vroeger dat dit de symptomen van griep waren). Ik begrijp niet dat ik niet eens in staat ben goed drinken in supermarkten te kopen, dit kan alleen als veel medewerkers van supermarkten weten dat Targeted Individuals vergiftigd worden. Het is niet verrassend dat dit geheim blijft: door vergiftiging wordt de Targeted Individual ziek, gaat naar de dokter, die hem veroordeeld tot ziekte, waarna het afgemaakt wordt in ziekenhuis.
  Uit art. 52 Drinkwaterwet blijkt dat in Nederland “de inspecteur” opdracht kan geven om “consumenten” “drinkwater” te leveren, dat schadelijk is voor de gezondheid: “Indien de levering van drinkwater aan consumenten of andere afnemers naar het oordeel van de inspecteur gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren, kan hij die levering verbieden of slechts toestaan voor gebruik in door hem aan te geven gevallen, op een daarbij aan te geven wijze”.
  In art. 29 lid 1 Drinkwaterbesluit is een vergelijkbare bepaling opgenomen, terwijl met art. 37 lid 6 en 38 lid 4 Drinkwaterbesluit en NEN 1006 eigenaren van gebouwen gedwongen worden om waterleidingen aan te passen zodat art. 52 Drinkwaterwet uitgevoerd kan worden. In het Bouwbesluit staan bepalingen voor de ventilatie van gebouwen.
  Op de volgende website een lijst van overleden Targeted Individuals, met de (officiële) doodsoorzaken: 10 keer zelfmoord, 6 keer kanker, 3 keer hartaanval, 2 keer auto-ongeluk en 1 Pistoolwond: http://wiseti.blogspot.nl/2009/11/rest-in-peace-tis-remember-these-tis-in.html

  Het is bekend dat arme mensen jonger sterven (of moet ik zeggen: vermoord worden). Ik heb een onderzoek gedaan naar de leeftijden van de families: Rothschild, Rockefeller, Prescott Bush en het Engelse en Nederlandse Koningshuis. In de lijst staan alleen leeftijden boven 90 jaar.
  Lady Aline Caroline Cholmondeley (98 jaar), Diane Cécile Alice Juliette de Rothschild (109 jaar), Edmund Leopold de Rothschild (93 jaar), Elie de Rothschild (90 jaar), Princes Elisabeth de Broglie (96 jaar), Guy de Rothschild (98 jaar), Jacqueline de Rothschild (100 jaar), Miriam Louisa Rothschild (96 jaar), Jacqueine Rebecca Louise de Rothschild (100 jaar), Earl Harry Primrose (92 jaar); Alta Rockefeller (91 jaar), Ezra Parmelee Prentice (92 jaar), Laurance Spelman Rockefeller (94 jaar), Laura Spelman Rockefeller Chasin, Jievute “Bobo” Paulekiute (92 jaar), David Rockefeller (101 jaar), James Stillman Rockefeller (102 jaar), Ann Rockefeller (90 jaar), Geraldine Rockefeller Dodge (90 jaar), Mary Todhunter Clark “Tod” (92 jaar), Mary French, Jievute “Bobo” Paulekiute (91 jaar); George Herbert Walker Bush (92 jaar), Dorothy Weir Walker Bush (91 jaar), Barbara Pierce Bush (91 jaar), Nancy Walker Bush Ellis (91 jaar); Henry Alfred Kissinger (93 jaar); Koningin Elizabeth II (90 jaar), Prins Philip (95 jaar); Koningin Juliana (94 jaar), Prins Bernhard (93 jaar).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *