Docu v/d week #81 – Gardens of Destiny

documentaire van de week

Documentaire over de seed sanctuary van Dan Jason. Zijn tuin “Salt Spring Seeds” is een soort van reservaat voor planten en zaden, en ligt op een eiland aan de westkust van Canada. Het eiland is een toevlucht voor velen die in balans met de natuur willen leven en niet mee willen doen aan het systeem. Dan Jason heeft als doel om te voorkomen dat planten uitsterven en gelooft niet in het invriezen van zaadjes omdat planten zich continue aanpassen aan hun omgeving, en eenmaal ontdooit niet compatibel zouden zijn met de nieuwe omgeving. Hij wil een levende, diverse genenpoel onderhouden, en tevens alle kennis over planten en hun toepassingen verspreiden. In deze inspirerende documentaire komen Dan Jason en 7 andere experts en activisten aan het woord over duurzame, organische en stedelijke agricultuur, genetisch gemodificeerd voedsel (GMO), natuurlijke (kanker) medicijnen, en de relatie tussen mens en staat, vanuit het idee dat de mens voor al zijn voedsel behoeften lokaal zelfvoorzienend kan zijn.

Zie ook: Duurzame agricultuur in de stad, Docu v/d week #24 – The World According to Monsanto, Kanker en de onderdrukte geneeswijzen (documentaire), Docu v/d week #84 – Edible City: Grow The Revolution

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *