Docu v/d week #76 – Metanoia: A New Vision of Nature

documentaire van de week

Documentaire van Simon G. Powell over natuurlijke intelligentie: een fundamentele eigenschap van het universum en alle organismen en ecologieën. Door middel van (onder andere) evolutionaire processen kan deze intelligentie (of bewustzijn) zichzelf organiseren. Bio-logica is het verstand van de natuur, weerspiegeld door en belichaamd in organische structuren. DNA is een fundamenteel onderdeel in het opslaan en verwerken van informatie dat al leven mogelijk maakt. Het opslaan en verwerken van informatie is een intelligent proces, dus DNA is het ware een (reflexief) biologisch programma van de natuurlijke intelligentie. Simon stelt dat de globale verstedelijking samengaat met doorgeslagen consumentisme, en dat de enige manier om goed begrip te krijgen voor de natuurlijke relaties, de plek van de mens binnen de natuur en natuurlijke intelligentie is om daadwerkelijk de ongerepte natuur te bezoeken. Hoe eerder, hoe beter.

http://www.youtube.com/watch?v=Ff1Z8nGGebs

Zie ook: Docu v/d week #69 – Manna, Gaia: Aarde als één organisme (documentaire), Lloyd Pye – Everything You Know IS Wrong (presentatie), Docu v/d week #31 – Fractals: The Colors of Infinity, Docu v/d week #36 – The Superior Human?, Ancient Knowledge, Peter Russell: The Primacy of Consciousness

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *