Noord-Korea in beeld

Documentaire van enkele Westerse journalisten die een rondleiding krijgen in Noord-Korea. De rondleiding laat de strikte controle over de Noord-Koreaanse bevolking en de propaganda machine zien. De journalisten zijn doorgaans de enige buitenlandse aanwezigen tijdens de rondleiding. De straten zijn verlaten en de hotels zijn leeg. Enkele gevluchte Noord-Koreanen worden bovendien aan het woord gelaten over hun ervaringen onder het totalitaire regime.

Inside North Korea

En een documentaire die meer laat zien hoe het leven voor Noord-Koreanen zelf is. De verhalen van enkele vluchtelingen uit Noord-Korea komen aan bod, waarin ook aandacht wordt besteed aan de obstakels die zogenaamde overlopers tegenkomen in China.

Access to Evil

http://www.youtube.com/watch?v=DuW1i1wkRFo

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *