Docu v/d week #118 – TechnoCalyps

documentaire van de week

TechnoCalyps is een driedelige documentairereeks van videokunstenaar/regisseur Frank Theys over het transhumanisme. In het eerste deel, Transhuman, komen vele experts aan bod over de huidige technologische ontwikkelingen die op het kruispunt liggen van neurobiologie, informatica en kunstmatige intelligentie. Het tweede deel, Preparing for the Singularity, belicht de mogelijke implicaties die dit soort transhumane technologieën hebben voor de samenleving. In het derde deel, The Digital Messiah, wordt de wetenschap als religie beschouwd waarin transhumane technologieën uiteindelijk het doel dienen zelf God te worden. Het is duidelijk dat Frank Theys zelf kritisch is ten aanzien van deze ontwikkelingen, aldaar de titel verwijst naar een zogenaamde apocalypse. Hoewel de werkelijke gevolgen van al deze technologieën af zullen hangen van de mensen die ze gebruiken en hun intenties, wordt het duidelijk dat er legio wetenschappers zijn die geen enkel probleem hebben met het ontwikkelen van deze technologieën voor bedrijven en overheden waarvan de agenda’s lang niet altijd duidelijk zijn.

Zie ook: Technologie is slechts voor de overgang, The Age of Transitions (documentaire), De transhumanistische agenda

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *