Docu v/d week #131 – Green Gold

documentaire van de week

Documentaire van VPRO’s Tegenlicht over het werk van filmmaker en ecoloog John D. Liu. Overal ter wereld worden grote gebieden in de natuur uitgeput door menselijke exploitatie met droge levensarme woestenijen als gevolg. John Liu laat zien dat onvruchtbare woestijnen geheeld kunnen worden met relatief simpele oplossingen, zodat er binnen korte tijd prachtige diverse ecosystemen uit kunnen groeien. Het is een mythe dat er niet genoeg plek is op aarde om de hele wereldbevolking te voeden. Zodra mensen in harmonie werken met de natuurlijke processen om hen heen zal een staat van overvloed bereikt kunnen worden.

Zie ook: Duurzame agricultuur in de stad, Peter Diamandis over overvloed (video), Docu v/d week #84 – Edible City: Grow The Revolution, Permaculture documentaires

  Deel dit bericht:

2 reacties

 1. denis christianne schreef:

  Hallo, diegene die dit al langs wist was Viktor Schauberger het loont de moeite het boek Eenoog in het land van de blinden te lezen, hij had het over hoe de natuur werkt en met name het water zoals in de bossen. Hij voorspelde reeds meer en meer woestijnvorming, maar jammer genoeg is er in die tijd niet zeer ernstig naar hem geluisterd. Misschien brengen zijn theorieën nu wat ideeën aan die kunnen helpen. Met vriendelijke groeten

 2. Guus schreef:

  Marokko heeft in de vorige eeuw een groot deel van de Westelijke Sahara ingenomen. Welkgelegenheid genoeg dus.

  Betreft deze film nog even dit:
  De documentaire begint met de Prinses van Jordanie, die het initiatief neemt om woestijnen in Jordanie te ontginnen. Dit zou Koning Willem Alexander ook kunnen doen. Gezien de SHELL achterban, ontgonnen woestijn kan ook gebruikt worden voor zonnebloemen voor plantaardige olie.

  Dit zijn de feiten.
  We moeten die lui in de Staten Generaal zo snel mogelijk vervangen, want bekering lijkt me uitgesloten voor die moordenaars van Afghanen, Irakezen en Partizanen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *