Vingertop opnieuw aangegroeid

Een man die de top van zijn vinger verloor door de rotor van een modelbouwvliegtuigje heeft zijn vingertop terug gekregen. Niet doordat ze de geamputeerde vingertop er weer op konden bevestigen, maar omdat de vingertop vanzelf is teruggegroeid. Dr. Alan Spievack van de universiteit van Pittsburgh maakt een soort wit poeder van deeltjes van de varkensblaas. Deze strooide de man over de wond van waar de vinger was afgesneden. Binnen vier weken zat er een gloednieuwe top op. De universiteit van Pittsburgh is al langere tijd met celregeneratie bezig.

http://www.youtube.com/watch?v=vNk8GhlBn6I

En voor een kritische blik een artikel van BadScience:

The amazing disappearing reappearing finger

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *