Docu v/d week #84 – Edible City: Grow The Revolution

documentaire van de week

Industriële agricultuur op basis van pesticiden en mono-gewassen is niet duurzaam. Permaculture is de oplossing om lokaal op een gebalanceerde manier de voedselbehoeften van mensen te bevredigen. Het idee van permaculture bestaat uit drie elementen: zorg voor de aarde, zorg voor de mens, en deel de overvloed. Het kan overal, ook op kleine oppervlakten in de stad, en vereist alleen de wil van de mens om het oude supermarkt-paradigma los te laten en zich in te zetten voor goed, lokaal en organisch voedsel. Wanneer voedselproductie een gemeenschappelijke opgave is, weten mensen waar hun eten vandaan komt en komen mensen in contact met elkaar door goed voedsel, en is er bovendien genoeg voor iedereen.

Zie ook: Duurzame agricultuur in de stad, Permaculture documentaires, Docu v/d week #81 – Gardens of Destiny, Docu v/d week #84 – Edible City: Grow The Revolution

    Deel dit bericht:

2 reacties

  1. Douwe schreef:

    Voor de mensen die dit interessant vinden, verdiep je eens in permacultuur. Een interessant ontwerpsysteem om functionele ecosystemen om mensen heen te ontwerpen.

  2. Douwe schreef:

    Voor de liefhebbers. Op http://www.permacultuurnederland.org kun je hier meer informatie over vinden. Er zijn vrij downloadbare cursussen te vinden, veel inspirerende praktische voorbeelden en een eetbare planten en paddenstoelen database met bijna 400 verschillende soorten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *