Nikola Tesla

nikola tesla

Nikola Tesla (1856 – 1943)

Nikola Tesla,  geboren op 10 juli 1856, was een van de grootste geniën die de moderne geschiedenis gekend heeft.  Hij was een pionier op het gebied van energietechnologie, een groot denker en geestelijk vader van onder andere de elektromotor, wisselstroom, radio, fluorescentielampen, radiografische besturing, robotica, lasers, draadloze communicatie en vrije energie, en vele andere technologieën. Ook internet en smartphones heeft hij al lang geleden aan zien komen:

“When wireless is perfectly applied the whole earth will be converted into a huge brain, which in fact it is, all things being particles of a real and rhythmic whole. We shall be able to communicate with one another instantly, irrespective of distance. Not only this, but through television and telephony we shall see and hear one another as perfectly as though we were face to face, despite intervening distances of thousands of miles; and the instruments through which we shall be able to do his will be amazingly simple compared with our present telephone. A man will be able to carry one in his vest pocket.”

 

Nikola Tesla

Geboren in een Servische familie in wat nu Kroatië is. Op 22 jarige leeftijd verliet hij zonder diploma de universiteit, en 6 jaar later emigreerde hij naar New York City (USA). In eerste instantie werd hij door Thomas Edison aangenomen als elektrisch ingenieur, en al snel werd hij gevraagd om enkele ingewikkelde problemen voor Edison’s General Electric op te lossen. Nadat hij zijn taak vervuld had weigerde Edison hem eerlijk te belonen voor zijn werk, en Tesla nam ontslag. In 1886 richtte Tesla zijn eigen bedrijf op: Tesla Electric Light & Manufacturing. Zijn investeerders geloofden echter niet in Tesla’s wisselstroom, en hij raakte al zijn geld en controle over het bedrijf kwijt. Opnieuw startte hij een bedrijf, Tesla Electric Company. De nieuwe investeerders zette een lab op voor Tesla, en daar heeft hij de meeste uitvindingen gedaan met betrekking tot wisselstroom, de inductiemotor, draadloze energie transmissie en de Tesla coil.

tesla in lab

Tesla in zijn lab

Nadat hij een draadloze energie toren bouwde liet de bankier en financier J.P. Morgan weten dat hij niet geïnteresseerd was in vrije energie voor een ieder en trok de plug uit het project. De banken gerelateerd aan J.P. Morgan hadden toentertijd net groot geïnvesteerd in olie voorraden. Vrije energie zou immers betekenen dat deze olie voorraden waardeloos zouden worden.

Wardenclyffe draadloze energie toren

Wardenclyffe draadloze energie toren

 

Na Nikola Tesla’s dood nam het FBI Tesla’s werk in beslag en veel daarvan werd als militair geheim gekwalificeerd.Tesla’s protegé  Otis T. Carr zette Tesla’s anti-zwaartekracht onderzoek voort en Tesla’s werk is voor vele vrije energie onderzoekers nog steeds een bron van inspiratie.

Telecast van Gerry Vassilatos over het leven en werk van Nikola Tesla:
http://www.youtube.com/watch?v=cw0Tp48mwVM

(Video: The Ray of Discovery – Nikola Tesla)

 

Nikola Tesla’s autobiografie als .pdf: Nikola Tesla – my inventions

Patenten van Nikola Tesla als .pdf: The U.S. Patents of Nikola Tesla

Meer boeken in de Vrije Wereld pdf bibliotheek.

Binnenkort meer…

Zie ook: The Secret of Nikola Tesla (film), Docu v/d week #5 – The Missing Secrets Of Nikola Tesla, Docu v/d week #6 – Above Top Secret: UFOs, Nikola Tesla, Free Energy and Antigravity Technology, Ralph Ring over anti-zwaartekracht en vrije energie (interview), Vrije energie technologie

  Deel dit bericht:

2 reacties

 1. jhon schreef:

  R.I.P. Nikola
  Thanxs4
  Jhon

 2. Willem schreef:

  Ik wil graag een bestand met je delen . Ik heb ook een machine bedacht dat gratis energie creëert. Alleen het Westen wil mijn technologie niet hebben . Tu delft heeft zelfs per email gezegd dat ik moest stoppen met mijn perpetuum mobile.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *