Deel dit bericht:

1 reactie

 1. Firestarter schreef:

  Er zit een interessant verhaal achter waarom fluoride aan tandpasta wordt toegevoegd.
  De productie van aluminium levert als afvalstof fluoride op (het ontstaat ook bij de productie van ijzer, koper, lood en zink). Fluoride is zo giftig (giftiger dan lood), dat het duur is om hiervan af te komen. Er zijn in de loop der jaren diverse praktische toepassingen verzonnen om hiervan af te komen onder anderen: rattengif, insecticide, Sarin gas en Prozac.
  In de jaren 1950 werd in de VS een onderzoek gestart naar de mogelijkheid om fluoride in het drinkwater te dumpen. Verrassenderwijs bleek dat fluoride de kans op gaatjes in tanden en kiezen vermindert. De bedrijven die het onderzoek financierden:Aluminum Company of America (ALCOA), Aluminum Company of Canada, American Petroleum Institute, Dupont, Kaiser Aluminum, Reynolds Steel, US Steel en National Institute of Dental Research. “Toevallig” veel bedrijven met belang bij een praktische toepassing voor hun chemisch afval. Vanaf 1952 werd een publiciteitscampagne gelanceerd, die ervoor zorgde dat de grote metaalfabrikanten zelfs winst maakten door fluoride voor een mooi prijsje te verkopen. Een ander voordeel was dat er zo een rem kwam op rechtszaken, omdat Amerikanen in de buurt van de metaalindustrie schadevergoeding eisten, omdat ze ziek werden door fluoride.
  Het giftige fluoride in je bloed bindt zich met calcium, waardoor je botten zwakker worden. Fluoride zorgt ervoor dat de insulinespiegel daalt, terwijl de glucosespiegel stijgt ( het is misschien de oorzaak van diabetes). Je nieren worden zwaar belast om dit gif uit je lichaam te krijgen. Door fluoride sterf je eerder. Een overdosis fluoride kan acuut tot de dood leiden. Voor kleine kinderen is pas een halve tube tandpasta dodelijk, dat zal dus niet zo snel gebeuren. Kinderen krijgen door een overdosis fluoride vlekken op hun tanden (fluorosis). Ik heb wel eens imbecielen tandpasta op hun huid zien smeren: dat veroorzaakt huiduitslag.
  De Duitse nazi’s deden in de concentratiekampen al onderzoek naar de praktische toepasbaarheid van fluoride. Zij constateerden dat de dwangarbeiders er lekker rustig van worden, dat laatste is bij herhaling bevestigd (zie het gebruik in Prozac) en bovendien dat je er dom door wordt. De theorie achter de werking van fluoride op de hersenen is dat er aluminium wordt geabsorbeerd, waardoor je dom wordt en slaafs. Alzheimerpatiënten hebben veel aluminium in hun hersenen.
  Ik zal proberen fluoride in onze tandpasta in perspectief te plaatsen. Als je gezond bent, kun je tientallen jaren je tanden poetsen met tandpasta met fluoride zonder gezondheidsklachten. Er zijn zelfs weinig bejaarden die gezondheidsklachten krijgen, zelfs na hun hele leven dagelijks een beetje fluoride op te hopen. Het grootste gevaar van fluoride in je tandpasta is dat het je smaak verwoest: je leert immers dat er niets mis mee is om gif te proeven. Het gevolg is, dat zodra de inspecteur van het drinkwater besluit dat je vergiftigd moet worden, je niet proeft dat je door gif ziek wordt. Zonder vrees kom je vervolgens bij het ziekenhuis (lees: abattoir), waar je nog wat extra gif krijgt als medicijn. Onze overheid doet niet eens moeite om te verbergen dat in “aan te geven gevallen” drinkwater geleverd moet worden om gezondheidschade aan te richten. Dit is artikel 52 van de Drinkwaterwet: “Indien de levering van drinkwater aan consumenten of andere afnemers naar het oordeel van de inspecteur gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren, kan hij die levering verbieden of slechts toestaan voor gebruik in door hem aan te geven gevallen, op een daarbij aan te geven wijze”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *