Een kern van waarheid

Wanneer je iets niet begrijpt roept dat angst op. Het is immers niet zeker dat het onbekende en onbegrepene ongevaarlijk is. Een manier om die angst te voorkomen of te overwinnen is door te lachen. Lachen is gezond, en humor zit vaak in dingen die absurd (onbegrepen) zijn. Een manier om de wellicht absurde realiteit over te brengen is dan ook via humor. Er wordt dan ook wel gezegd dat er altijd een kern van waarheid zit in een grap. Bij de volgende twee komieken is dat zeker het geval. Beiden zijn inmiddels overleden, maar hebben de wereld verrijkt met hun humoristische inzichten.

Bill Hicks, jong overleden voordat hij echt wijdverspreide bekendheid kreeg.

http://www.youtube.com/watch?v=w7bcxBf2vK4

George Carlin, recent overleden maar trok vooral onder jonge Amerikanen enorm veel bekijks.

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *