Docu v/d week #133 – Everything is a Remix

documentaire van de week

Documentaire van Kirby Ferguson over creativiteit en originaliteit. In de eerste twee delen presenteert Ferguson talloze voorbeelden van kopieergedrag in de muziek- en filmindustrie. Zijn punt is niet dat dit fout is, maar juist dat kopiëren en imiteren essentieel zijn voor creativiteit. Het grootste obstakel voor innovatie is intellectueel eigendom. Hoewel er van patenten en copyright wordt gezegd dat zij innovatie juist stimuleren door bedenkers en auteurs gewin te laten genieten van hun werk, wordt kopiëren steeds meer een privilege voor kapitaalbezitters.

Zie ook: Creativiteit, copyright en crowdfunding, Docu v/d week #32 – Steal This Film II, Docu v/d week #114 – Recoding Innovation, Docu v/d week #58 – Revolution OS

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *