Docu v/d week #88 – Propaganda

documentaire van de week

17428_570990979592560_1791324525_n

Propaganda is een documentaire uit 2012. Tijdens een trip naar Seoul is vertaalster Sabine Program benaderd door een Noord-Koreaans koppel die dissidenten claimden te zijn. Zij gaven haar een dvd met het verzoek om die te vertalen en te verspreiden. Op de dvd stond een propagandafilm van een Noord-Koreaanse wetenschapper die met behulp van beelden de psychologische oorlogsvoering van multinationals, geobsedeerde consumenten en het voortleven van imperialisme ten koste van de democratie in het Westen documenteert. Ten minste, dat zou het verhaal achter de documentaire zijn. Een propaganda film over propaganda technieken verpakt in een propaganda campagne.

https://www.youtube.com/watch?v=WEGMJE6I_Q4

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *