Docu v/d week #132 – Manifesting the Mind

documentaire van de week

Documentaire van Andrew Rutajit met de ondertitel Footprints of the Shaman. Sjamanisme gaat over het bereiken van een veranderde staat van bewustzijn om een transpersoonlijk spiritueel domein te betreden. Psychedelische planten en stoffen van allerlei soorten kunnen een enorme toevoeging vormen aan iemands spirituele reis. Bij de gebruiker breekt het ego af waardoor de kijk op de realiteit onbelemmerd blijft door de culturele programmering waar men aan blootgesteld is. Zo kunnen psychische problemen als verslaving of posttraumatische stressstoornis eveneens overkomen worden, alsook het stockholm syndroom waardoor zo veel burgers zijn getroffen. In de documentaire komen vele experts aan het woordwaaronder sjamanen, ethnofarmacologen, ethnobotanisten, psychiaters, filosofen, artiesten en auteursover de toepassingen en gevaren van verscheidene entheogenen en de onderdrukking van psychoactieve middelen.

“Psychedelics are illegal not because a loving government is concerned that you may jump out of a third story window. Psychedelics are illegal because they dissolve opinion structures and culturally laid down models of behaviour and information processing. They open you up to the possibility that everything you know is wrong.” – Terence McKenna

https://www.youtube.com/watch?v=dD72W57wEJc

Zie ook: Docu v/d week #17 – The Spirit Molecule, Graham Hancock over DMT en bewustzijn, Docu v/d week #75 – Shamans of the Amazon, Docu v/d week #110 – Entheogen: Awakening the Divine Within, Docu v/d week #66 – Dirty Pictures, Docu v/d week #37 – Hofmann’s Potion

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *