Deel dit bericht:

3 reacties

 1. jhon schreef:

  Uit onderzoek is gebleken dat de stof PTFE (beter bekend onder de merknaam Teflon) er bij verhitting vanaf 200 graden Celsius voor zorgt dat er vluchtige fluorverbindingen ontstaan. Dit proces wordt ’thermische ontleding’ genoemd en kan bij vogels zo schadelijk voor hun ademhalingsorganen zijn dat zij overlijden.
  Bij extreme verhitting komen er zelfs verschillende kankerverwekkende en giftige stoffen vrij, waaronder perfluoroisobutaan (PFIB), een stof die verwant is aan een zenuwgas dat bij chemische oorlogsvoering gebruikt wordt.
  Wat denkt u, hoe schadelijk zouden pannetjes met anti-aanbaklagen precies kunnen zijn? Niets om ons zorgen over te maken of zouden trefwoorden als kanker, zenuwgas en sterven misschien toch iets serieuzer genomen kunnen worden?

  • Vrije Wereld schreef:

   Beste Jhon,

   De relatieve bijdrage van de productie en het gebruik van antiaanbaklagen aan verschillende vormen van kanker is moeilijk vast te stellen. De resultaten van de onderzoeken op dit gebied lijken er wel op te duiden dat dit onder bepaalde condities behoorlijk schadelijk kán zijn. Laat je pan niet té heet worden en tast de antiaanbaklaag tevens niet aan door contact met scherpe metalen voorwerpen. Gezien de potentiële risico’s is het ook te overwegen helemaal geen pan met antiaanbaklaag te gebruiken; er zijn vele slimme technieken voorhanden om met bescheiden gebruik van vet toch onaangekoekt eten te bereiden.

   MVG,

   Vrije Wereld

 2. jhon schreef:

  @vrije wereld als mijn vogels sterven, sterf ik ook !
  http://www.parkietenfreak.nl/a-teflon.php

  Jhon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *