Matters of the Universe

Een korte lezing van Lawrence Krauss over astrofysica, de wiskundige wetenschap die de kosmos bestudeert. Hij behandelt de stand van zaken op dit wetenschappelijk gebied met het niets als uitgangspunt. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de kosmologische constante, de grootte, vorm en leeftijd van het universum, kosmische straling en quantum fluctuaties. Hij legt op een simpele en duidelijke manier uit hoe de wetenschappelijke consensus tot stand is gekomen. Wat ook duidelijk wordt is dat er meer onverklaard blijft door de wetenschappelijke modellen dan dat er wel wordt verklaard. Desalniettemin erg interessant, en stof tot nadenken.

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *