Docu v/d week #99 – Trudell

docu van de week
Documentaire van Heather Rae over John Trudell, inheems Amerikaanse vrijheidsactivist en artiest, afkomstig van Santee Sioux. Trudell startte zijn carrière als activist door samen met de United Indians of All Tribes het eiland Alcatraz in de baai van San Fransisco enkele jaren te bezetten. Daarna heeft Trudell gedurende de jaren ’70 als woordvoerder voor de American Indian Movement gefunctioneerd. Door de invloed die hij verworven had werd Trudell een belangrijk doelwit voor het COINTELPRO programma van de FBI. Nadat hij zijn zwangere vrouw, drie kinderen en schoonmoeder in 1979 verloor in een huisbrand is hij zich gaan richten op schrijven, muziek en acteren. John Trudell heeft een eloquente schrijf en spreekstijl, en weet een coherent beeld te schetsen van hoe de staat een (spirituele) oorlog voert tegen de mens.

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *