Operation Paperclip

operation paperclip

Operation Paperclip (ook wel: project paperclip) was een geheime operatie van de Office of Strategic Services (OSS), een voorloper van de CIA, om na de bevrijding van Europa een groot aantal NAZI wetenschappers in Amerika onder te brengen om gebruik te maken van hun kennis en ervaring. Ondanks dat toenmalig president Harry Truman verboden had NAZI wetenschappers de Verenigde Staten binnen te laten hebben de geheime diensten voor alle wetenschappers met een NAZI (en eventueel SS) achtergrond documenten en biografieën vervalst om hen toch het land in te krijgen. Vervolgens zijn zij op posities binnen de geheime diensten en binnen het militair industrieel complex gezet. Op deze wijze zijn er minimaal 1600 NAZI wetenschappers geweest die de Amerikaanse nationaliteit hebben gekregen. Op deze wijze konden de NAZI’s na de tweede wereld oorlog het militaire industriële complex van de Verenigde Staten infiltreren en overnemen.

De NAZI NASA connectie:

Boeken over Operation Paperclip/project paperclip als .pdf:

Zie ook: Docu v/d week #7 – The CIA and the Nazi’s, Zoek de verschillen (1), De geheimen van NASA, The order of skull and bones, Kay Griggs over de geheimen van het Militair Industrieel Complex (interview), Montauk project

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *