Docu v/d week #106 – Grounded

docu van de week
Earthing, grounding, of simpelweg aarden, is een heel natuurlijk fenomeen. Spanningsverschillen tussen de aarde en objecten daarboven (zoals mensen, dieren, spullen, apparaten, etc.) worden opgeheven zodra deze objecten met de aarde in contact worden gebracht, oftewel, geaard zijn. Vrijwel alle stopcontacten zijn tegenwoordig geaard om te voorkomen dat elektrische ladingen kunnen storen of potentieel gevaarlijk kunnen ontladen. Eveneens nemen technici en soms ook chirurgen maatregelen om de patiënt (elektronica of een mens) en zichzelf te aarden. De mens die in de natuur op blote voeten leeft is, evenals alle andere dieren en planten die op deze planeet leven, continue geaard. Wanneer men niet langer in contact staat met de aarde, bestaat er de mogelijkheid dat elektrische ladingen kunnen opbouwen in de mens die een natuurlijke antenne vormt voor de elektromagnetische straling van apparaten om ons heen. Zodoende kan het voorkomen dat in industriële samenlevingen bij mensen die werken en wonen te midden een gigantische hoeveelheid elektrosmog en veelal niet direct in contact staan met de aarde, het lichaam van de mens verstoord wordt en zichzelf niet langer efficiënt kan genezen. In de documentaire wordt het verhaal verteld van een dorp in Alaska waar de techniek vele individuen op medisch gebied heeft geholpen. Tevens komen er enkele wetenschappers aan bod die al meer dan 10 jaar onderzoek doen naar de medische toepassingen van earthing.

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *