Docu v/d week #119 – Kubrick’s Odyssey

documentaire van de week

Tweedelige documentaire van Jay Weidner over de verborgen geheimen in de films van Stanley Kubrick. Met films als 2001: A Space Odyssey, A Clockwork Orange, The Shining en Eyes Wide Shut is Stanley Kubrick wereldwijd beroemd geworden. Stanley Kubrick zou door zijn ervaring met special effects benaderd zijn om de maanlanding in scene te zetten. In ruil daarvoor zou hij voor zijn toekomstige films alle artistieke vrijheid krijgen zonder lastig te worden gevallen door zijn producenten. Ook zou hij voor 2001: A Space Odyssey bijna ongelimiteerde fondsen toegewezen krijgen. Weidner probeert duidelijk te maken dat Kubrickin zijn latere films de wereld over deze deal wilde vertellen zonder dat letterlijk te doen. In zijn laatste film, Eyes Wide Shut, beeldt Kubrick op expliciete wijze een wereld af waarin een occulte elite satanistische rituelen uitvoert. Stanley Kubrick overleed plots aan een hartaanval in de eindfase van de productie, waardoor de uiteindelijke versie die door Warner Bros is uitgegeven waarschijnlijk een ander beeld geeft dan de regisseur had gewild.

Deel 1: Kubrick & Apollo, A Speculative Study
Video niet voor handen.

Deel 2: Beyond The Infinite
https://vimeo.com/121152994

Zie ook: Mystery Babylon serie (door William Cooper), Docu v/d week #61 – Apollo Zero

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *