Docu v/d week #78 – The Great Global Warming Swindle

documentaire van de week

Global warming refereert naar de globale temperatuurstijging in de afgelopen eeuw. De oorzaak voor global warming is niet geheel duidelijk, maar zowel de mainstream media als politici zoeken deze oorzaak bij de menselijke CO2 productie. CO2 is essentieel voor fotosynthese bij planten en bomen, wordt uitgestoten door alle dieren en vulkanen, en fungeert in de atmosfeer samen met vele andere stoffen als een broeikas om de temperatuur op Aarde te reguleren. Hoewel de menselijke CO2 productie drastisch is gestegen sinds de tweede wereldoorlog door industrie en transport, is het niet bewezen dat dit tot de geobserveerde temperatuurstijging heeft geleid. Deze week een documentaire (Martin Durkin, 2007) die met een kritisch oog kijkt naar de wetenschappelijke en politieke steun voor de bewering dat de mens de opwarming van de Aarde veroorzaakt. Als global warming niet door menselijke CO2 productie komt, wil dat overigens niet zeggen dat het verbranden van fossiele brandstoffen niet problematisch is. De mens kan niet zonder de Aarde, waar de Aarde wel zonder mens kan. We moeten zuinig zijn op moeder natuur, en naar duurzaamheid en balans streven. Laat u zich alleen niet leiden door propaganda (o.a. climategate), en laat u zich al helemaal niet voorschrijven (o.a. Agenda 21, Kyoto-protocol) hoe u moet leven.

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *