Duurzame agricultuur in de stad

Will Allen, oprichter van Growing Power, heeft in Milwaukee, Wisconsin, een duurzaame stadsboerderij opgezet waarvan hij overtuigd is dat het overal in de wereld ingezet kan worden om ieder mens van eten te voorzien. Gebruikmakend van hydroponics en een breed scala aan verschillende organismen zoals bijen, vissen, en wormen, kan het zonder pesticiden en zonder fossiele brandstoffen lokaal een divers en biologisch voedselassortiment opleveren. Tevens brengt het de mensen die eten en mensen die groeien dichter bij elkaar, om bridging community ties te creëren. Back to basics, farming of the future!

Documentaire over stedelijke agricultuur en voedsel co-operaties, waar mensen middels aandelen in een (stads)boederij toegang krijgen tot lokaal geproduceerd voedsel.

Zie ook: Permaculture documentaires, Docu v/d week #81 – Gardens of Destiny, Docu v/d week #84 – Edible City: Grow The Revolution

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *