Alternative 3 (documentaire + boek)

Alternative 3 was een ‘fictionele’ documentaire uitgezonden door Anglia television in 1979. De documentaire behandelt drie alternatieve plannen voor de controleurs om wereld ondergang te ontsnappen:

 • Alternatief 1 – Stop alle vervuiling en schiet gaten in de ozonlaag om miljoenen mensen te laten sterven door huidkanker (depopulatie).
 • Alternatief 2 – Het graven van ondergrondse basissen voor de controleurs, hun werknemers en slaven. De rest word aan haar lot overgelaten op het vervuilde oppervlakte van de Aarde.
 • Alternatief 3 – Het bouwen van ruimteschepen om de controleurs van de planeet af te transporteren naar de maan van Aarde en planeet Mars inclusief gehersenspoelde slaven om de controleurs te dienen in de buitenaardse kolonies. De rest van de mensheid wordt om te sterven op de aarde achtergelaten .

De documentaire werd door velen als authentiek gezien (wat wonderbaarlijk is aangezien men duidelijk kan merken dat het geacteerd is). Ook als dat de documentaire een 1 april grap zou zijn, was deze niet ver van de waarheid ten aanzien van de verdwijningen van wetenschappers die gerekruteerd zijn voor de verscheidene geheime ruimtevaartprogramma’s (brain drain).

De auteur van Alternative 3 Leslie watkins schreef in een brief aan de Windwords Bookstore :

“The book Alternative 3 is based on fact, but uses that fact as a launchpad for a HIGH DIVE INTO FICTION. In answer to specific questions:

 • There is no astronaut named Grodin.
 • There is no Sceptre Television and the reported Benson is also fictional.
 • There is no Dr. Gerstein.
 • Yes, a ‘documentary’ was televised in June 1977 on Anglia Television, which went out to the entire national network in Britain.

It was called Alternative 3 and was written by David Ambrose and produced by Christopher Miles (whose names were on the book for contractual reasons). This original TV version, which I EXPANDED IMMENSELY for the book, was ACTUALLY A HOAX which had been scheduled for transmission on April Fools’ Day. Because of certain problems in finding the right network slot, the transmission was delayed.

“The TV program did cause a tremendous uproar because viewers refused to believe it was fiction. I initially took the view that the basic premise was so way out, particularly the way I aimed to present it in the book, that no one would regard it as non-fiction. Immediately after publication, I realized I was totally wrong. In fact, the amazing mountains of letters from virtually all parts of the world, including vast numbers from highly intelligent people in positions of responsibility, convinced me that I had ACCIDENTALLY trespassed into a range of top-secret truths.

“Documentary evidence provided by many of these correspondents decided me to write a serious and COMPLETELY NON-FICTION sequel. Unfortunately, a chest containing the bulk of the letters was among the items which were mysteriously LOST IN TRANSIT some four years when I moved from London, England, to Sydney, Australia, before I moved on to settle in New Zealand.

“For some time after Alternative 3 was originally published, I have reason to suppose that my home telephone was being tapped and my contacts who were experienced in such matters were convinced that certain intelligence agencies considered that I probably knew too much.

“So, summing up, the book is FICTION BASED ON FACT. But I now feel that I inadvertently got VERY CLOSE TO A SECRET TRUTH.”

Science Report – “Alternative 3” 1977 (video):

Het bijbehorende boek als .pdf: Leslie Watkins – Alternative 3

Zie ook: The report from iron mountain, Geheime ruimtevaartprogramma’s, ‘Hiding in plain sight’ en ‘predictive programming’, D.U.M.B. ondergrondse militaire installaties

  Deel dit bericht:

1 reactie

 1. Geuz schreef:

  Het lijkt me technisch niet mogelijk dat mensen naar de Maan zouden reizen, laat staan naar Mars.

  Zelfs de onbemande reizen naar Mars blijken vervalsingen te zijn, net als de video’s van de reis naar de maan met Apollo 11 in een studio was opgenomen.

  Er is weinig documentatie over de maan hoax, maar de onmogelijkheid om naar de maan te reizen werd al aangegeven door Werner von Braun in een betreffend artikel. Oorzaak is de Van Allen riem om de planeet. De vervalsingen van de maanreis werden overigens gefilmd door Stanley Kubrick, in studio’s in London, hij heeft daar hints toe gegeven in de film The Shining.
  Hier een artikel:
  http://realitysandwich.com/23226/kubrick_apollo/

  De NASA verdedigd de leugen fanatiek, veel werk wordt gestoken in promoten van de Apollo Leugen.
  Het is dus erg spijtig als u niet op de hoogte bent van deze vervalsing van de werkelijkheid, want erg veel propaganda is opgehangen aan deze vervalsing van een maanlanding. De Meeste Science Fiction films en TV series bijvoorbeeld, maar ook in het onderwijs wordt die leugen onderwezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *