Docu v/d week #114 – Recoding Innovation

documentaire van de week

Korte documentaire over de principes van de free software movement en de relatie tot kunst, wetenschap en cultuur. Digitale technologie geeft de mogelijkheid tot vrije informatieuitwisseling. Door het digitale domein te reguleren wordt de vrijheid van informatie beperkt. De free software movement heeft met succes manieren bedacht op technisch, juridisch en organisatorisch gebied om open source development mogelijk te maken, die buiten de software wereld ook relevant kunnen zijn.

Zie ook: Docu v/d week #58 – Revolution OS, Creativiteit, copyright en crowdfunding, Docu v/d week #80 – Free the Network, Richard Stallman over vrije software en een vrij internet (presentatie + boeken)

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *