Docu v/d week #154 – The Pharmacratic Inquisition

documentaire van de week

Documentaire over de astrotheologische en sjamanistische oorsprong van de christelijke mythologie. Veel verhalen, symbolen en rituelen die door de kerk gepropageerd worden zijn eigenlijk van heidense afkomst. De kerk heeft nooit de bedoeling gehad om al haar kennis te openbaren; integendeel, zij deelt het slechts met geïnitieerden om een monopolie in stand te houden. Het gevolg is dat de meeste christenen zich met fabeltjes bezighouden in plaats van zich spiritueel te ontwikkelen.

https://www.youtube.com/watch?v=suBqqpez_-I

Zie ook: Docu v/d week #69 – Manna, Kanker en de onderdrukte geneeswijzen (documentaire), Docu v/d week #148 – The War On Kids, Docu v/d week #42 – Making a Killing: The Untold Story of Psychotropic Drugging, Docu v/d week #132 – Manifesting the Mind

  Deel dit bericht:

1 reactie

 1. HET_SYSTEEM schreef:

  Dit is al wel toch een hele oude, ik zag die meen ik 10 jaar geleden al.
  Ik vond het een mooi documentaire, waar verschillende leuke observeringen gemaakt werden.
  De vergelijking tussen vliegenzwammen en kardinalen was erg grappig.

  Maar de begeleidende tekst hier op vw, daar wil ik toch wel met klem afstand van nemen.
  Als men dat gelooft, dan is het ene grove leugen die men gelooft. Het woord “christen” is gebruikt met Romanisme als de definitie, heeft niets met Christus of de inhoud van de Bijbel te maken. Het woord “kerk” is een woord wat niet eens in de bijbel voor komt, dus is het woord “leugen” hier niet onterecht. Het is wel een goede zaak dat juist die tekst er staat, omdat ik dit commentaartje plaats, want ook in deze documentaire geloven de makers de leugen die de inhoud van de begeleidende nederlandstalige tekst verteld.

  Een andere leugen is het woord “Gnostic media”.
  Belangrijke leugen, want veel mensen geloven die. De eerste keer dat ik die leugen zag, was voordat er internet bestond, toen ik een bezoek bracht bij de Rozekruisers in Nederland. Er zijn verschillende groepen die zich Rozekruisers noemen, de Nederlandse Traditie van Lectorium Rosecrusianum noemt zichzelf een Gnostische traditie. Dit even om weer te voorkomen dat ik hier slechts kom om te informeren, niet om een oordeel, want dat is niet aan mij. Ziet de Bijbel , Mattheus hoofdstuk 7 vers 1, waar de waarheid over oordelen is gezegd.

  Dit dan gezegd, heb ik nu 2 redenen om hier even een schakel te plaatsen.
  http://bijbel.opurk.nl
  Men kan daar Mattheus hoofdstuk 7 vers 1 opzoeken, een ondrdeel van de Bergrede welke hoofdstukken 4 t/m 7 zijn. Maar belangrijker is, dat men daar even het woord “kerk” op zoekt, omdat ik geen onzin vertel. Het woord “kerk” is een leugen die iedereen gelooft, een woord dat geen verband heeft met het romanisme dat in Nederland de reguliere propaganda is.

  Gnostic, Gnostisch, etc is een oud propaganda woord.
  Het woord begint met Keizer Constantijn, de eerste vervolging door de Rooms Katholieke Kerk. Het Katholicisme werd als staatspropaganda opgezet door de Pontifex Maximus, de romeinse keizer, als een resultaat van de geheime dienst die de Christenen vervolgden in de eerste 3 eeuwen. Gnosis komt van γνώση, grieks voor “kennis”. De eerste vervolgingen die nodig waren om de nieuwe staatspropaganda van de romanisten ingang te doen vinden in Europe, dwong hen eerst alle mensen te vervolgen die “kennis” hadden van de waarheid rond Christus, of Christenen. Nadat al die mensen vermoord waren, kon men het papisme gaan gebruiken voor geheel Europa. Vervolging van gnostici vronderstelde ook het vernietigen van alle Bijbels. De vervalsing voor de Bijbel was Jeromes Vulgata, wat te bewijzen is als een vervalsing doordat Michelangelo een marmer beeld maakete van Mozes met hoorntjes, omdat de vulgata dat zo vertaalde, maar als men exodus leest en het verhaal van Mozes, dan weet men dat die geen horentjes had.

  We weten dat vernietigen van alle Bijbels niet gelukt is.
  Zowel de Waldenzen in Zwitserland, als het patriarchaat van Byzantium hadden nog bijbels bewaard, zo kregen we in de 16de eeuw de beschaving, de Reformatie. Dan de Contrareformatie met de Jezuieten Orde die met kennis vernietiging en leugens alle Bijbels gingen voortzetten, wat hen gelukte in de 19de eeuw dankzij Nestle en Hort, die weer een vervalsing van de Bijbel in de gemeenschap bracht. Jehova’s getuigen gebruiken die Katholieke vervalsing, ook alle protestante kerken. De protestantse gemeenten niet zo, anders gezegd, het woord “kerk” wat men in de bijbel vervalsingen plaatst is een vervanging van het woord “gemeente” in de normale Bijbel, waaraan men ook al kan zien wat voor een vuil spel de inquisitie aan het spelen is.
  De makers van bovenstaande documenatire weten dit niet, dus hou daar rekening mee las je die doc gaat zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *