Docu v/d week #128 – The War You Don’t See

documentaire van de week

Documentaire van John Pilger over de rol van de gevestigde media in de verspreiding van oorlogspropaganda. Er zijn in de afgelopen eeuw tientallen miljoenen mensen vermoord door het militair-industrieel-complex (MIC), terwijl de bevolking van de medeplichtige landen gehersenspoeld zijn door de media. Pilger, zelf oorlogscorrespondent, interviewt (voormalig) journalisten, officials en slachtoffers over de oorlogen in Irak, Afghanistan en Palestina.

Zie ook: Edward L. Bernays – Propaganda (boek), Docu v/d week #11.4 – PsyWar, G. W. Bush en T. Blair schuldig bevonden van oorlogsmisdaden, Beyond Treason: The True Story of Depleted Uranium (documentaire), Al Qaeda bestaat niet (documentaire), Alle oorlogen zijn veroorzaakt door bankiers (video), Joseph P. Farrell over de postterritoriale NAZI’s (interview + boeken), Zoek de verschillen (1), Gecontroleerde media draaiboeken, Media controle en manipulatie

  Deel dit bericht:

3 reacties

 1. Guus schreef:

  Zit deze te kijken, maar moet toch concluderen dat deze “documentaire” een enorm agressieve propaganda productie is. Mijn commentaar wordt erg lang, als ik alle leugens in de documentaire moet gaan uitleggen. Maar het werkt zo, als je de waarheid weet over de achtergronden van wat de MSM “oorlogen” noemen, dan zie je de propaganda gemakkelijk.

  De laatste inval in irak begon met 12 Amerikaanse journalisten die in de eerste week waren neergeschoten. Maar de docu doet het overkomen alsof geen enkele Amerikaanse journalist ooit is vermoord. Mensen in de Universiteiten in Irak werden ontvoerd en doodgemarteld. Maar de docu hierboven zwijgt daar over en de motieven daar voor, anders werkt hun aardolie hoax als vemeend excuus voor de bezetting van Irak niet meer.

  Ook de Rooms Katholieke holocaust in Vietnam wordt vermeld, maar noemt het een oorlog, zonder enige aandacht aan de valse vlag bij de slag om Tonkin. Spelly’s war is deze Vietnamese inquistie’s bijnaam, maar de docu boven gaat niet eens in op de dialectische anticommunistische propaganda van de koude oorlog hoax.

  Kijk uit met deze documentaire, het is de ene leugen na de andere.

  De Jezuieten zijn verbannen uit Irak in 1969, daarna is men de Baat Partij van Sadam Hoessein aan de macht gaan steunen, vanuit de Baat Partij en Sadam Hussain’s dictatuur werden wapens geplaatst in Irak om Iran aan te vallen. De genocides in Irak zijn gericht op de Sjiieten, als je weet dat Iran grotendeels Shjietisch is, dat de Shia niet Moahmmed maar een neef van hem als belangrijke inspiratie ziet, dan wordt de werkelijke motivatie voor de boycot’s door de VN en de moordpartijen in Irak duidelijk.

  De waarheid is tamelijk eenvoudig, maar journalisten die er over publiceren worden vermoord, maar waar komt dat aan bod in deze documentaire? Niet dus.

  • Guus schreef:

   Rectificatie.
   Aan het einde van de documenaire worden toch de 500 journalisten genoemd die er vermoord waren rond de inquisitie op de Shia en Koerden in Irak.

   In ieder geval, het Palestina Israel conflict is altijd gemakkelijk te relateren aan in hoeverre dergelijke documentaires propganda zijn. Men zoekt de Mossad de schuld te geven van 9/11, terwijl het WTC overgekocht was enige maanden voordat de gebouwen werden neergehaald, om de daders een alibi te geven. De bouwers en oorspronkelijke eigenaars van de WTC waren de Rockefellers, die geen Joden zijn. Het vals beschuldigen van de joden gebeurd aan beide kanten van de dialectiek.

   Julian Assange gelooft natuurlijk dat WTC op 9/11 was neergehaald door Afghaanse holbewoners. Die wordt daarom natuurlijk ook nog geinterviewt, de hele docu is een zooitje van leugens.

   Als je betrouwbare journalistiek zoekt, soms bloggers of ondergrondse radio en artikelen. Maar alles wat van de BBC komt is agressieve propaganda, ook de Nederlandse TV maakt zich hier met grote regelmaat schuldig aan. Propaganda is niet begonnen door Edward Berneys, maar door de Romeinen. Brood en spelen, verdeel en heers, technieken die 2000 jaar geleden al gebruikt werden, ze worden nog steeds gebruikt.
   Romanisten hebben ons onderwijs weer in handen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *