Docu v/d week #82 – We Are Legion

documentaire van de week

Documentaire over hacktivisme, activisme dat zich grotendeels digitaal afspeelt, en dan met name enkele significante operaties die onder de naam Anonymous werden uitgevoerd. Anonymous is geen groep met een leider, maar is een idee. Afhankelijk van het doel en de middelen van een operatie verschilt de groep activisten van grootte en samenstelling, maar er zijn wereldwijd potentieel miljoenen gebruikers die voor een vrij internet en een vrije wereld opkomen. Sommiges acties die onder de vlag van Anonymous worden uitgevoerd krijgen veel aandacht in de media, en worden in verband gebracht met cybercriminaliteit of cyberterrorisme. Deze Hegeliaanse dialectiek is bedoeld om mensen bang te maken, en internet aan banden te leggen.

https://www.youtube.com/watch?v=lSqurTMe7Rw

Zie ook: Docu v/d week #80 – Free the Network

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *