Docu v/d week #89 – Garbage Warrior

documentaire van de week

Michael Reynolds is een pionier op het gebied van duurzaamheid en biotecture. Zijn earthships zijn huizen gemaakt van oude autobanden en aarde die volledig onafhankelijk leven mogelijk maken. De huizen worden goed geïsoleerd doordat ze half in de aarde liggen, en hoeven niet verwarmd te worden, zelfs niet in de winter. Door regenwater dat op het dak valt op te vangen en op te slaan hebben earthships ook geen waterleiding nodig. Daarnaast zorgt een broeikas voor de mogelijkheid om het hele jaar door voedsel te verbouwen. In de documentaire wordt het verhaal verteld van Michael Reynolds en zijn pogingen om andere mensen in staat te stellen in hun eigen levensbehoeften te voorzien. Het mooie van alles is dat hij laat zien dat zelfs met afval een vrij en onafhankelijkheid leven te realiseren is, en dat bestaande infrastructuren niet essentieel zijn.

http://www.youtube.com/watch?v=b0LgxCKlcx4

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *