Edward Bulwer-Lytton – Vril: the power of the coming race (boek)

vril boek

Edward Bulwer-Lytton (theosoof, ridder van het rozenkruis en lid van the hermetic order of the golden dawn) schreef de science-fiction novelle Vril: the power of the coming race in 1871: over een superieur ras dat onder de grond woont en over bovenmenselijke vaardigheden beschikt door het gebruiken van de kosmische ‘Vril‘ energie (Vril: komt van het woord viriel).

De voorlopers van de NAZI’s interpreteerden Edward Bulwer-Lytton’s werk als non fictie en baseerden mede hierop de rassentheorie dat het Germaanse volk afstamde van de Vrillianen/Vril-ya en daarom de übermenschen zijn.

Audioboek Vril: the power of the coming race:

Download het boek hier als .pdf: Edward Bulwer-Lytton – Vril: the power of the coming race

Zie ook: Docu v/d week #16 – Dark Fellowships: The Nazi Cult

 

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *