Docu v/d week #103 – NATO’s Secret Armies

docu van de week

Operation Gladio is de codenaam voor een netwerk van stay-behind geheime agenten en organisaties ondersteund door de CIA en de NAVO, opgezet na de tweede wereld oorlog. Het zogenaamde doel van de operatie was om eventuele communistische bezettingen tegen te gaan. Begin jaren ’90 kwam deze operatie aan het licht in Italië, en het werd bekend dat dit netwerk al 40 jaar door heel West-Europa actief was. Het Europees Parlement heeft kort daarna de ontmanteling van het netwerk bevolen, waardoor de operatie officieel niet langer bestaat. Het netwerk is betrokken geweest bij vele terroristische aanslagen (zoals in Italie in de jaren ’60 en ’70) en drugs- en wapenhandel.

Het bijbehorende boek als.pdf: Daniele Ganser – NATO’s secret armies

Zie ook: Media controle en manipulatie, Aanvallen onder valse vlag (video), Docu v/d week #90 – Counter Intelligence

    Deel dit bericht:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *