Deel dit bericht:

1 reactie

 1. Firestarter schreef:

  Dat banken ALLE oorlogen veroorzaken gaat te ver: er waren immers al oorlogen voordat er bankiers waren.
  Oorlogen zijn voor de banken een middel waarmee de volgende doelen bereikt worden:
  1 – Politieke omwenteling. Het ten val brengen van een regime, om daarvoor een bevriende dictatuur in de plaats te zetten, waarbij de mensenrechten beknot worden.
  2 – Beheersen van de pers. Door verslaggeving kan de aandacht van de kudde afgeleid worden van wat werkelijk gaande is.
  3 – Genocide. Er is veel informatie waaruit blijkt dat de (blanke) elite de wereldpopulatie wil terugbrengen naar een makkelijk beheersbare 500 miljoen. Er wordt hiervoor als argument natuurbescherming gebruikt, wat veel liefdadiger klinkt dan genocide of eugenetica.
  4 – Geld verdienen. Als de banken één partij in een oorlog financieren verdienen ze geld, als ze beide kanten financieren verdienen ze dubbel zo veel. Als ze ook nog de bedrijven bezitten, die de legers bevoorraden – wapens, olie, kleding en voedsel – lenen ze geld uit dat direct in hun eigen zakken terugkomt (waarbij een schuld opgebouwd wordt voor de staat). Met een oorlog en de bevriende regering kunnen ze de economie verwoesten, zodat ze nadat deze is ingestort alles goedkoop kunnen opkopen. Door vervolgens ook nog de bedrijven te hebben, die de wederopbouw verzorgen, na de verwoesting die ze zelf hebben gefinancierd, kunnen ze nogmaals geld uitlenen, dat ze direct weer terugkrijgen voor de wederopbouw. Ze maken ook mooie winsten maken op de aandelenmarkten doordat ze met voorkennis over de oorlog handelen.

  Een interessant voorbeeld is de burgeroorlog in Joegoslavië. Interessant omdat ons schijnheilige Nederland hieraan zo’n mooie bijdrage heeft geleverd. De belangrijkste naam is die van Rothschildagent George Soros, die vanaf 1991 de opstand financierde. In 1991 riepen ineens zowel Kroatië, Macedonië als Slovenië en (in 1992 Bosnië) de onafhankelijkheid uit en brak de burgeroorlog uit omdat Milosevic het leger inzette om zijn land te verdedigen.
  Niet alleen Soros, maar ook onze eigen Mabel Wisse Smit, die van 1997 tot 2008 een sleutelpositie had in de Open Society Institute (OSI) van Soros, speelde een belangrijke rol.
  Vanaf 1993 kon Mabel het bij de VN zo goed vinden met de Bosnische ambassadeur Mohammed Sacirbey (met een Amerikaans paspoort), dat ze tot 1998 zijn vriendin werd. In 1994 zette Mabel met steun van Soros de “European Action Council for PEACE in the Balkans” op, om de burgeroorlog in Bosnië te steunen. Ook het “onafhankelijke” radiostation B92 werd door Soros, Mabel en co opgezet om anti-Milosevic propaganda te verspreiden. Mabel werkte hierbij samen met Willemijn Verloop en Phon van den Biesen, die in 1995 War Child Nederland oprichtten, om de slachtoffers van de door hen gesteunde burgeroorlog te “helpen”.
  In 1995 werd een vredesakkoord ondertekend en was de burgeroorlog in wezen afgelopen. Vervolgens werden verhalen verzonnen over de misdaden tegen de menselijkheid door het Joegoslavische leger in Kosovo (die grote rijkdom heeft in ijzererts). Vervolgens werd Milosevic een ultimatum gesteld, dat hij Kosovo moest vrijlaten, waar hij als verwacht niet mee instemde. Nu had de NAVO, met steun van het Nederlandse leger, goede reden gemaakt om de infrastructuur van Servië te verwoesten met bombardementen (treinen, bruggen, elektriciteitscentrales, scholen en ziekenhuizen). Natuurlijk waren alle burgerdoden door de NAVO “ongelukjes”, maar alle moorden door het Joegoslavische leger oorlogsmisdaden. In 1999 werd eindelijk een vredesakkoord gesloten waarbij Kosovo een aparte status kreeg. Mohammed Sacirbey werd later verdacht van het verduisteren van 2,5 miljoen dollar, maar mocht door de VS niet uitgeleverd worden om terecht te staan. Hij was ook nog samen met Mabel betrokken bij de lucratieve wapenhandel naar Bosnië.
  Milosevic stierf op 11-3-2006 in zijn Nederlandse cel, één dag nadat hij een brief schreef dat ze hem wilden vergiftigen. De staatsmedia beweerden vervolgens dat Milosevic zichzelf vergiftigd had met Rifampicine (maar wisten niet te verklaren hoe hij hieraan kwam in zijn cel). De Kroaat Milan Babic, die getuigde tegen Milosevic en tot dertien jaar gevangenis was veroordeeld, stierf zes dagen voor Milosevic (ook zelfmoord). In maart 2002 had Milosevic met FBI-documenten bewezen, dat de VS via Al Qaeda de burgeroorlog in Kosovo had gefinancierd (op het moment dat uit berichten in de staatsmedia bleek dat Al Qaeda de vreselijkste terroristische organisatie ter wereldis), nadat hij ook al had bewezen dat de Joegoslavische burgeroorlog door de VN en NAVO veroorzaakt werd.
  Door de burgeroorlog stierven honderdduizenden mensen, kwamen meer dan een miljoen vluchtelingen en stortte de economie in. Joegoslavië moest er dus wat voor over hebben om van die gemene (democratisch gekozen) Milosevic af te komen. Nadat de economie instortte, konden de Rothschilds, Soros en handlangers voor een mooi prijsje een monopolie opbouwen, dat ze hierbij kapitalen verdienden, kan niemand ze aanrekenen.
  Bankensector – De Metals Bank werd gekocht door JNR Limited (Jacob en Nathaniel Rothschild Limited). NM Rothschild is adviseur van de Sloveense bankengroep NLB Continental. De grootste banken in de regio – Banca Intesa, Credit Agricole, Unicredit group en Société General – zijn van Rothschild. Société General kocht de Montegrijnse banken Podgorica en Ohrid. De OTP groep, waar het vriendje van Rothschild, Shandor Chanyi, de dienst uitmaakt heeft al 3 banken in Servië gekocht, Kula, Nis en Zepter, ook kocht OTP de Montenegrin Commercial Bank (de grootste bank van Montenegro).
  Mijnbouw – In Kosovo zijn de Carlyle groep en de International Crisis Group (gefinancierd door Soros, Rupert Murdoch, Goldman Sachs en J.P. Morgan) actief. Het Riotinto van Rothschild delft in de omgeving van Baljevac boor; ook Glenkor, gecontroleerd door Rothschildagent Mark Rich en Phelps Dodge (waar kapitaal van het Rothschild-investeringsfonds Atticus gestald is) exploiteren mijnen. De Russische multimiljonair Oleg Deripaska (goede vrienden met Nathaniel Rothschild) bezit RUSAL, die aluminiumbedrijf KAP in Montenegro kocht. RUSAL kocht via zijn partner Salamon de bauxietmijnen in Niksic. Alferon kocht Feroniki (eigenaar van meerdere metaalmijnen). Het hoofd van Alferon is Rothschild-agent Johannes Sittard, eerder rechterhand van Lakshmi Mittal (die een belang heeft in Rothschild-bedrijven). Mittal investeerde 100 miljoen dollar in Alferon. Mittal Steel kocht samen met de Russische staatsbedrijven Juzuralzoloto en Zarubeznjev, de ijzerertsmijnen van RZR Ljubija. In Bosnië bezit de Mittal groep de ijzerfabrieken in Zenica en in Servië heeft Mittal de mijnen in Ljubija. Mittal kocht in Macedonië de metaalmijnen van Skopje. Global Steel (eigenaar: Pramod Mittal) kocht via zijn Bulgaarse dochter Kremikovici: Lamkos in Kosovo, Lemind in Leskovac en Zastava Smithy. De families Mittal en Rothschild zijn al vele jaren zakenpartner.
  Olie – MOL is strategisch partner van het staatsoliebedrijf Montenegro Bonus. MOL kocht het Bosnische staatsoliebedrijf Energopetrol. MOL is ook actief op de Servische markt. Het Hongaarse oliebedrijf MOL is in handen van Rothschildagent Shandor Chanyi.
  Zuivelindustrie – Salford, het investeringsfonds van Nathaniel Rothschild, werd in 2001 opgericht. Salford beheerst de zuivelindustrie van Servië met: Imlek, Novi Sad Dairy, Subotica Dairy, Impaz, Zemun, Bambi, Banja Luka dairy en Knjaz Milos. Salford bezit in Bosnië Mlekoprodukt en Campomil. Directeur van Salford is Klaus Mangel, die in Rusland voor Boris Berezovski Mercedes auto’s, en in opdracht werkt van Berezovski. Eén van de leden van de stuurgroep van Salford is Tim Bell, eerder adviseur van Margaret Thatcher en vriendje van Berezovski, Rupert Murdoch, Viktor Yuschenko en Boris Jeltsin. Het Ashmore fonds kocht Carnex. Ashmore is eigendom van Michael Benson, die daarvoor bij Amvescap werkte, dat kapitaal van Atticus beheert. Rothschild en Mittal richtten in 2004 FieldFresh Foods op, dat voedsel vanuit India naar voormalig Joegoslavië exporteert.
  Telecommunicatie – Rothschildbankier Wilbur Ross werkt bij Mittal en controleert via Globaklstar LP het Kosovaarse Alcatel., dat het Macedonische MT bezit. Blackstone is grootaandeelhouder van Deutsche Telekom (T-Mobile), dat eigenaar is van het Hongaarse Matav, dat samen met Stonebridge Communications (waarin Soros grootaandeelhouder is) het Macedonische MT controleert. Het Montegrijnse Monet is onderdeel van Deutsche Telekom. T-Mobile zelf is het eennagrootste telecombedrijf van Macedonië. De Blackstone Group werd in 1985 opgericht door Rothschildagenten Peter George Peterson en Stefan Schwartzman (daarvoor van Lehman Brothers en Kuhn Loeb).
  Vastgoed en bouwbedrijven – Genoemde Deripaska heeft een aanmerkelijk belang in het Oostenrijkse Strabag, dat Crnagoraput aankocht, die attractieve locaties voor (vakantie)villa’s bezit en koopt. Peter Munk, manager bij het JNR Limited van Rothschild, kocht via OTP het bouwbedrijf Arsenal, dat in Tivat een haven bouwt. Arsenal zal bovendien de financiële centra van Podgorica, Ulcinj en Budva bouwen.
  Uitgever – Het Sloveense Mobtel is via Mladinska knjiga onderdeel van het Readers Digest van Rothschild.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *