Docu v/d week #57 – Panopticon

documentaire van de week

Onafhankelijke Nederlandse documentaire over privacyschending in de hedendaagse maatschappij. De maker, Peter Vlemmix, zegt zelf:

School stond me altijd tegen.
De groepen, de passieve lesmethodes, maar vooral, de controle. Niet je in vrijheid kunnen ontwikkelen, maar altijd onder toezicht staan van een autoriteit. Ik dacht van die controle af te zijn. Tot vorig jaar. Ik las steeds vaker: ‘Gemeente plaatst camera, Facebook schendt privacy.’ Ik ging met nieuwe ogen kijken naar onze straten, en vroeg me af waarom die eigenlijk behangen worden met camera’s, en of dat werkt, en waartegen dan eigenlijk? Ik begon me er ongemakkelijk bij te voelen.
Ik bedacht me, wat nou als je een overzicht maakt. Een ‘privacybeeld 2012′ van Nederland. Wat krijg je dan te zien? Ik besloot daarom deze film te maken, zonder fondsen, maar met hulp en goodwill van velen.
Panopticon – een participatory docu, gemaakt voor release op het internet.

Peter Vlemmix

    Deel dit bericht:

1 reactie

  1. Anna Lyse schreef:

    Al deze systemen gaan uit van een overheid die goed wil en betrouwbaar is en niet corrupt. Het probleem is dat een overheid niet meer betrouwbaar kan worden en dat dan de problemen niet zijn te overzien. Je hoeft maar op internet te zoeken om allerlei informatie te vinden over corrupte geheime organisaties zoals Illuminati, Bilderberg, CIA etc die notabe bene op de hoogste niveaus zelfs op wereld schaal een NWO willen vormen. En dat zonder enige democratie … Als je dan ook nog weet dat de geheime (daar heb je het weer!!) US defensie 30 a 40 jaar voorloopt op wat vandaag beschikbaar is dan is duidelijk hoe de zaken er voor staan. Het komt er op neer dat de burgers niet bang hoeven te zijn maar dat er tal van geheime overheids organisaties zijn. Er is alle reden voor burgers om uiterst waakzaam te zijn !!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *