Docu v/d week #137 – Spin

documentaire van de weekDocumentaire van Brian Springer uit 1995. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 1992 heeft Springer videomateriaal verzameld wat door grote mediastations via satellieten werd verstuurd voordat het bewerkt werd voor televisie-uitzendingen. De personen op beeld hebben in de meeste gevallen niet door dat de camerabeelden toegangelijk zijn voor eenieder met een schotel en ontvanger. In de documentaire zijn manoeuvres en uitlatingen te zien van politici en mediafiguren die laten blijken dat wat er uitgezonden wordt een verdraaide werkelijkheid is. Tevens zijn er handlers of spindoctors te zien die instructies geven en komen onderonsjes tussen mediacorporaties en gevestigde politieke partijen aan bod.

Zie ook: Gecontroleerde media draaiboeken, Media controle en manipulatie, Media disinformatie psy-ops, Docu v/d week #11.4 – PsyWar

    Deel dit bericht:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.