Civiele inlichtingendienst Geopolitiek en exopolitiek

Tips voor de wijsgeer

Read everything, listen to everybody, don’t trust anything unless you can prove it with your own research.

William Milton Cooper

Hieronder een aantal vuistregels voor wetenschappers, filosofen en waarheidszoekers:

  1. Logica is uw beste vriend. Oefen regelmatig formele logica.
  2. Sta open voor alle mogelijkheden. Blijf niet vast hangen in dogmatiek, een plateau is enkel dat. Het is slechts een tijdelijke tussenstap die u als uw conditionele waarheid kunt beschouwen.
  3. Geloof niets van wat u ziet, leest, en hoort. Baseer uw conclusies op basis van uw eigen bronnenonderzoek. Niemand anders dan uzelf kan uw guru zijn, geloof in uzelf en uw vermogen.
  4. Bij gebrek aan zekerheid, en dat is er altijd, ga dan voor aannemelijkheid.
  5. Niemand verkondigt slechts waarheden, en niemand heeft de hele waarheid in pacht. Misinformatie en desinformatie zijn overal, ook wij zijn hier niet immuun voor.
  6. Realiteit is iets dynamisch, en niet star. Nieuwe data kan per direct uw hele paradigma veranderen, wees hierop alert zodat u niet gek wordt.
  7. Ieder stukje informatie is een puzzelstuk in het grotere geheel. Het leven is één groot mysterie dat er om vraagt opgelost te worden.
  8. Verschillende perspectieven belichten elkaar. Alleen door bronnen met elkaar te vergelijken kan er een coherent beeld worden gevormd.
  9. In het grotere geheel wordt alles duidelijk. Pas wanneer u voor uzelf verbanden kunt leggen ontdekt u orde in de chaos.
  10. Betrap uzelf op cognitieve dissonantie. Schijnbaar tegenstrijdige concepten hoeven elkaar niet per se uit te sluiten.
  11. Hoe meer u weet, des te meer weet u hoe weinig u weet. En vice versa. Hoe minder u weet, des te minder weet u hoe weinig u weet.
  12. Veel kennis is gecodeerd, lees tussen de regels door. Om kennis gedurende een langere tijd te behouden wordt deze vaak gecodeerd. Als de kennis geheim wordt gehouden blijven deze en de houder ervan beschermt tegen onderdrukking of expulsie.

Initieer uzelf!

Binnenkort meer tips…

Zie ook: .pdf Bibliotheek, Docu v/d Week, Gooi het kind niet weg met het badwater!, Stockholm Syndroom, Cognitieve Dissonantie

2 reacties

  1. HET_SYSTEEM schreef:

    Lees alles, luister naar iedereen, vertrouw niet wat je vindt tenzij je het kan bewijzen met eigen onderzoek.
    – Willem Koper

    En die Willem Koper voor straf, moet je het zelf maar vertalen.
    Vertalen is vaak leuker dan overnemen, want dan zie je het gegeven onder een nieuw licht, met als bijkomend voordeel, dat ook bezoekers die de Engelse taal niet afdoende beheersen begrijpen waar je over praat.

    Hoe belangrijk dit is, deze week een Nederlands interview met Kevin Annett, waar duidelijk blijkt hoe moeilijk zelfs een gestudeerde Nederlander het heeft met de Engelse taal.
    https://www.youtube.com/watch?v=vTv0Pisaefw
    Vooralsnog zit dat interview vol interessante vertalingen, zoals de vertaling van gemeente wet naar Saxische wet voor vasteland Europa (-Bron Kevin Annett). Misschien onhandig vertaald door mij, maar door COMMON LAW met GEMEENTE WET te vertalen, ga ik de historische strijd aan met overtuigingen ontstaan door onbewijsbare standpunten door bepaalde machthebbers. Saksen? Saksen hebben geen geschreven taal achter gelaten, maar de overwinning op Kevin’s vijanden het Vaticaan, lieten ons de Plakkaten en de Synode van Dort na. Dit land gesticht vanuit stadstaten, stad voor stad werd bevrijdt van het papisme geduren de “80-jarige oorlog”. Daarom is gemeente wet is een begrijpelijke vertaling. Juistheid is hier niet de overweging, want men heeft doorgaans een lijst van keuzes in woorden om te kiezen voor een vertaling.

    Formele logica heb ik zelf ook altijd als het machtigste instument ondervonden. Het is een soort van extra zintuig, ofwel, door interpretatie te toetsten, kan men gaan begrijpen wat de eigen oog zien, waarbij het interpreteren belangrijker kan worden van wat er door de ogen is waargenomen. Een auto die rijdt, doet dat door een motor en wielen met as, niet door onbegrijpelijke tovenarij.

  2. LaTechno schreef:

    Laat ik na vier jaar zeggen da’s goed verwoord,……vele wegen lij[ei]den naar………

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *